Ir al contenido principal

370 MANDALA: La fulla de Girona


Aquest mandala, ha nascut per ser un homenatge a la ciutat de Girona i a les seves festes més tradicionals al voltant de la Girona més antiga, barri vell i zona de la devesa.

En el temps de tardor quan moltes fulles com aquesta estan per terra, fent-nos de catifa al voltant de la devesa, sentim que ja arriben les Fires de Girona.

Una devesa amb les seves ombres i humitats, on molts dels ciutadans de Girona només es passegen per fires, un lloc desaprofitat de la nostra ciutat però amb molt d’encant.

Els que sóm del barri vell, estem orgullosos d’ésser-ho, recordem quan jugàvem per Sant Feliu, Catedral, o passeig arqueològic, quan anàvem a la parròquia a jugar a ping-pong, o fèiem aquelles festes a Sant Lluc, amb els clubs Joventut, Sèptim, o 4x4.  

L’essència de pertànyer al cor de Girona.

Fa més temps que sóc fora del barri del que hi vaig viure, però encara dic: sóc del barri vell, de la zona de “Sant Fèlix”. Els meus amics d’ara, són els mateixos d’aquella època.
La Girona, fosca, humida, trista, dels anys 60 i meitat dels 70, s’ha transformat en una Girona de colors, amb un ambient alegre i plè de gent, que dóna un aspecte immillorable a nostra ciutat. 

----------------------------------------------------------------------------------
Este mandala ha nacido para ser un homenaje a la ciudad de Girona y sus fiestas más tradicionales en torno a la Girona más antigua, casco antiguo y zona de la dehesa.
En tiempo de otoño cuando muchas hojas como esta, yacen en el suelo haciéndonos una alfombra alrededor de la dehesa, sentimos que ya llegan las Ferias de Girona.
Una dehesa con sus sombras y humedades, en donde muchos de los ciudadanos de Girona solo se pasean por ferias, un lugar desaprovechado de nuestra ciudad, pero con mucho encanto.
Los que somos del barrio antiguo estamos orgullosos de serlo, recordamos cuando jugábamos por Sant Felix, Catedral o paseo arqueológico, cuando íbamos a la parroquia a jugar al ping-pong, o hacíamos aquellas fiestas en Sant Lluc, con los clubs Juventud, Sèptim, o 4x4.
La esencia de pertenecer al corazón de Girona.
Llevo más tiempo fuera del barrio del que estuve, pero todavía digo: soy del barrio antiguo, de la zona de “Sant Felix”. Mis amigos de ahora, son los mismos de aquella época.
La Girona, oscura, húmeda, triste de los años 60 y mitad de los 70, se han transformado en una Girona de colores, con un ambiente alegre y lleno de gente, que ha dado un aspecto inmejorable de nuestra ciudad.


Comentarios

Entradas populares de este blog

1218 Mandala: Rumbo hacia la excelencia.

  1218 Mandala:  Rumb cap a l’excel·lència.   L'àngel que regeix el dia 1 de gener, es diu: 57 – Nemamiah.   El teu àngel t’ajuda a:   ·          Alliberar esquemes, patrons inconscients, informació que ve del nucli. ·          Viure importants transmutacions. ·          Ser una defensora de grans causes. ·          Saber trobar la resposta adequada per a qualsevol problema. ·          Tenir gosadia, força de decisió, empenta. ·          Tenir una ment privilegiada. ·          Portar el cel a la terra. ·          Ser una defensora de la pau. ·          Suportar les fatigues amb molt de coratge.   I t’aporta:   ·          Prosperitat. ·          Lucidesa intel·lectual. ·          Un do per a l’estratègia, comercial, política o altres. ·          Una gran capacitat de feina. ·          Aptituds per al lideratge. ·          Valor per fer front a les responsabilitats. ·          Una gran capacitat d'estimar. ·          Protagonism

1128-Mandala: Junts cap a la unió

  1128 Mandala:    Junts cap a la unió.   L'àngel que regeix el dia 27 de desembre, es diu: 55 – Mebahiah. L’àngel que regeix el dia 4 de novembre, es diu: 45 – Sealiah.     La passió és cosa de dos i en el vostre cas, això és patent, la força que teniu junts pot més que les petites diferencies que us aneu trobant pel camí. La llum que irradieu és molt potent i fa que millori dia a dia la vostra relació. Per aquest motiu aneu junts cap a la unió, no només física, sinó espiritual i mental. Cada dia que passa us uneix més i sou capaços de trobar-vos en un espai mitjà que us produeix a tots dos una pau interior difícil d'explicar.   La D. en el mandala té un interior ple d'amor amb una flor que s'expandeix per tot el mandala, produint un efecte acolorit de pau i amor. En J. té com un timó-brúixola en el bell mig del mandala, que porta la relació cap a bon port i junts formen el mandala central d'unió a pesar de les dificultats del camí.   Les papa

Significado de algunas formas y colores de los mandalas

El significado que consta en este escrito, lo encontré en libros que hablaban de los mandalas, mi interpretación personal no se basa en ningún libro, solo en  mi percepción personal y con ayuda de mis guias-ángeles. Pero os puede servir de complemento, si decidís hacer vuestro propio Mandala. El que hoy adjunto, está hecho por ordenador. Mandala significa círculo en sánscrito. Esta palabra es también conocida como rueda y totalidad. Más allá de su definición como palabra, desde el punto de vista espiritual es un centro energético de equilibrio y purificación que ayuda a transformar el entorno y la mente. También se le define como un sistema ideo gráfico contenedor de un espacio sagrado. Según la Psicología , el mandala representa al ser humano. Interactuar con ellos te ayuda a curar la fragmentación psíquica y espiritual, a manifestar tu creatividad y a re-conectarte con tu ser esencial. Es como comenzar un viaje hacia tu esencia, te abre puertas hasta ahora desconocidas y hace que