Ir al contenido principal

276 MANDALA: Comunicar - Expresar


Tendemos a hablar mucho y a no comunicar, a hablar de amar y no expresar.
¿Cómo podemos comunicar y expresar a la vez?

* Con una sonrisa, con caricias.
*A través de las palabras sentidas, de los sentimientos, del silencio.
* También a través del canto, de la música, del baile, por los detalles,  las flores, los animales de compañía.
* Ver una salida o puesta de sol. Una mirada, un contacto ...........

Los pájaros a través de la expresión de su canto nos comunican su alegría, su temor, la belleza de colores que tienen, tanto si son pequeños cantores, como grandes halcones.

El cielo se tiñe de color.  Abrimos las ventanas de casa y vemos el vuelo de los pájaros que se acercan y se instalan en los tejados de las casas. Entonces nos damos cuenta que gozan de libertad, que planean por encima de las ciudades, pueblos, montañas y lagos y se detienen en los lugares donde realmente quieren estar.

En este mandala, tenemos cuatro pájaros distintos, como diferentes somos nosotros. 
Uno, lleno de colores, parado sobre una rama de árbol, pájaro de verano. 
El otro, un halcón que vuela por las montañas buscando su comida, pájaro de otoño. 
Un pato de río que nos adentra en el invierno para mostrarnos que ellos aunque haga frío están aquí. 
Y por último el pájaro de primavera, majestuoso que llega con los primeros rayos de sol del mes de abril, cuando empiezan a abrirse las flores.
Lo mismo que los pájaros nos enseñan a comunicar y expresar, nosotros aprendemos de ellos:

Comunicamos con una sonrisa y expresamos nuestros sentimientos.
--------------------------------
Tendim a parlar molt i a no comunicar, a parlar d’estimar i a no expressar.

Com podem comunicar i expressar alhora?

ü     Amb un somriure, amb carícies.
ü     A través de les paraules sentides, dels sentiments, del silenci.
ü     També pel cant, per la música, pel ball, pels detalls, per les flors, pels animals de companyia.
ü     En veure una sortida o posta de sol.
ü     Una mirada, un contacte...........

Els ocells a través de l’expressió del seu cant ens comuniquen la seva alegria, el seu temor, la bellesa de colors que tenen, tant si son petits cantaires, com grans falcons.

El cel d’allà on estem es tenyeix de color, quan obrim les finestres de casa i veiem el vol dels ocells, que s’apropen  i es posen als teulats de les cases. Llavors ens adonem que gaudeixen de llibertat, que planegen per damunt les ciutats, pobles, muntanyes i llacs i s’aturen als llocs on realment volen estar.

En aquest mandala, tenim quatre ocells, com diferents som nosaltres. 
Un, ple de colors, aturat damunt d’una branca d’arbre, ocell d’estiu.
L’altre, un falcó que vola per les muntanyes buscant el seu menjar, ocell de tardor. 
Un ànec de riu que ens endinsa dins l’hivern per mostrar-nos que ells encara que faci fred estan aquí. I per últim l’ocell de primavera, majestuós que arriba amb els primers raigs de sol del mes d’abril , quan comencen a obrir-se les flors.
El mateix que els ocells ens ensenyen a comunicar i expressar, nosaltres aprenem d’ells :

Comuniquem amb un somriure i expressem els nostres sentiments.

-----------------------

M.Àngels Cassany

Comentarios

Entradas populares de este blog

1218 Mandala: Rumbo hacia la excelencia.

  1218 Mandala:  Rumb cap a l’excel·lència.   L'àngel que regeix el dia 1 de gener, es diu: 57 – Nemamiah.   El teu àngel t’ajuda a:   ·          Alliberar esquemes, patrons inconscients, informació que ve del nucli. ·          Viure importants transmutacions. ·          Ser una defensora de grans causes. ·          Saber trobar la resposta adequada per a qualsevol problema. ·          Tenir gosadia, força de decisió, empenta. ·          Tenir una ment privilegiada. ·          Portar el cel a la terra. ·          Ser una defensora de la pau. ·          Suportar les fatigues amb molt de coratge.   I t’aporta:   ·          Prosperitat. ·          Lucidesa intel·lectual. ·          Un do per a l’estratègia, comercial, política o altres. ·          Una gran capacitat de feina. ·          Aptituds per al lideratge. ·          Valor per fer front a les responsabilitats. ·          Una gran capacitat d'estimar. ·          Protagonism

1128-Mandala: Junts cap a la unió

  1128 Mandala:    Junts cap a la unió.   L'àngel que regeix el dia 27 de desembre, es diu: 55 – Mebahiah. L’àngel que regeix el dia 4 de novembre, es diu: 45 – Sealiah.     La passió és cosa de dos i en el vostre cas, això és patent, la força que teniu junts pot més que les petites diferencies que us aneu trobant pel camí. La llum que irradieu és molt potent i fa que millori dia a dia la vostra relació. Per aquest motiu aneu junts cap a la unió, no només física, sinó espiritual i mental. Cada dia que passa us uneix més i sou capaços de trobar-vos en un espai mitjà que us produeix a tots dos una pau interior difícil d'explicar.   La D. en el mandala té un interior ple d'amor amb una flor que s'expandeix per tot el mandala, produint un efecte acolorit de pau i amor. En J. té com un timó-brúixola en el bell mig del mandala, que porta la relació cap a bon port i junts formen el mandala central d'unió a pesar de les dificultats del camí.   Les papa

Zentangle Ang Sung Wahe Guru